Nieuws

2-delige webinar Ouderenmis(be)handeling: 16 November

Tijdens de Week van de Ouderen, op 16 november, organiseert het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling twee webinars over …. ouderenmis(be)handeling.

De voormiddag geeft een inleiding op het thema “ouderenmis(be)handeling: wat is het, hoe vaak komt het voor, welke vormen geweld zijn er, wat zijn risicofactoren, enz.? Maar ook: hoe kan je al professional aan de slag met de signalen, hoe pak je het aan, waar kan of moet je op letten, welke tools kan je gebruiken, enz. ? Deze webinar kan je apart volgen, maar het legt ook de basis voor de webinar2 in de namiddag. Deelname per dagdeel kost €50, deelname aan beide webinars kost €100.

’s Middags wordt er dieper ingegaan op het thema “Geheimhoudingsplicht bij ouderenmis(be)handeling”. Spreker is Nele Desmet, juriste van tZitemzo. Haar uiteenzetting zoomt in op de inhoud van geheimhoudingsplichten zoals de discretieplicht en het (medisch) beroepsgeheim. Welke uitzonderingen maken het mogelijk om vertrouwelijke info van (onbekwame) patiënten en cliënten te delen met derden? Er wordt stilgestaan bij de noodtoestand, de meldingsplicht, de uitwisseling van vertrouwelijke informatie in het kader van het gedeeld beroepsgeheimen, enz.Geïnteresseerden kunnen inschrijven voor één dagdeel of voor twee dagdelen.Kostprijs: €50/dagdeel/deelnemer inclusief het e-book “Ouderenmis(be)handeling: praat erover!”, Politeia (2019).Meer info en mogelijkheid om in te schrijven vindt u via de website van VLOCO: https://www.ouderenmisbehandeling.be/…/Hulpverlener…

Nieuws

 • Forum BruZEL

  Wil je graag mee nadenken over de toekomstige acties en plannen van BruZEL? Heb je tips of ideeën waarmee het team van BruZEL en de Zorgraad misschien aan de slag kan?
  Neem dan deel aan hun jaarlijks Forum en denk mee over de toekomst van BruZEL!

 • JAARLIJKS COLLOQUIUM

  In het kader van de werelddag van de ouderen, organiseert de coördinatie VZW Infor-Homes/Home-Info een moment van reflectie.
  De voorbije periode van Covid en de sanitaire crisis heeft ons sterk doen nadenken over de mentale gezondheid van ouderen. Individueel heeft eenieder zich sterk moeten aanpassen aan een bijzondere situatie, zelfs wanneer dit thema reeds voorheen aanwezig was.

 • *** NIEUW PRAATCAFÉ DEMENTIE***

  Donderdag 28 oktober | 19u
  prof. Jan Vande Moortel over Beschermingsmaatregelen, over de mogelijkheden van zorgvolmachten en bewindvoering.

 • Oude vrouw met handen in het haar

  15 juni is de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling.

  15 juni is de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling. Bijna 1 op 6 ouderen is het slachtoffer van één of andere vorm van geweld. Hoge cijfers, die aantonen dat het thema de nodige aandacht verdient.

 • Woonzorgcentra waar het goed wonen en werken is : coaching voor meer participatie en autonomie

  Woonzorgcentra waar het goed wonen en werken is : coaching voor meer participatie en autonomie