Nieuws

Congres: Deskundig begeleiden van ouderen

Dinsdag 27 September 2022

Wanneer u aan een oudere patiënt, bewoner of cliënt en diens familie vraagt wat in hun ogen nu echt van belang is in een kwalitatieve ouderenzorg, komt u al snel uit bij de wijze waarop hulpverleners met hen omgaan en communiceren. Respectvol benaderd worden, voldoende aandacht krijgen, inspraak krijgen, maar ook kritiek kunnen geven en merken dat dit getolereerd wordt.

Dit congres – onder leiding van Luc Van de Ven (klinisch ouderenpsycholoog, UPC KU Leuven) en Lies Van Assche (klinisch neuropsycholoog en systeemtherapeut, UPC KU Leuven) – reikt professionele zorgverleners uit de ouderenzorg handvatten aan om een goed contact op te bouwen met hun oudere patiënten, cliënten of bewoners.

Meer info en inschrijvingen hier.

Nieuws

 • Verdrietige oude vrouw aan raam

  15 juni: Dag tegen ouderenmis(be)handeling

  Gent, 15 juni 2022 – Elke week worden in Vlaanderen gemiddeld 20 meldingen gemaakt van geweld bij ouderen. Dat blijkt uit gegevens van het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling (VLOCO), de CAW’s (Centra Algemeen Welzijnswerk) en hulplijn 1712. Bekijk hier het persbericht door VLOCO en CAW Oost-Vlaanderen.

 • Projectoproep

  Projectoproep: Een huis waar het goed leven en werken is! Coaching voor de invoering van Tubbe : relatiegerichte zorg en participatie in woonzorgcentra

 • Art.is.t.Care

  Op woensdag 22 juni 2022 nodigt minister Benjamin Dalle u uit op een inspirerend infomoment over samenwerking tussen kunst- en woonzorgsector.

 • Oudere vrouw in herstelverblijf

  Studienamiddag Forum Palliatieve Zorg

  Op vrijdag 10 juni 2022 organiseert het Forum Palliatieve Zorg in het CC Bolwerk te Vilvoorde van 12u30 tot 17u een interessante studiedag over palliatieve zorg voor specifieke doelgroepen.

 • Webinar Ouderenmis(be)handeling

  Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling op 15 juni organiseert het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling een webinarreeks over... ouderenmis(be)handeling.