Nieuws

E-Learning Ouderenmis(be)handeling Domus Medica

De mis(be)handeling van ouderen is een frequent en onderschat fenomeen dat een grote impact heeft op de gezondheid van de oudere. Slechts een fractie wordt herkend en in het kader van de vergrijzing zal deze problematiek enkel toenemen. 

Professionals binnen zorg en welzijn kunnen gratis een e-learning volgen die leert ouderenmis(be)handeling (OMB) te identificeren en aan te kaarten. Deze werd ontwikkeld door Domus Medica met de steun van het Agentschap Zorg en Gezondheid. 

De e-learning bestaat uit 5 modules en heeft een gemiddelde doorlooptijd van 60 minuten en is vrij beschikbaar voor alle eerstelijnsprofessionals.
Je kan de opleiding hier volgen.

Nieuws

 • SAVE THE DATE: Donderdag 6 oktober 2022

  De coördinatie vzw 'Home-info/Infor-Homes organiseert zijn jaarlijks colloquium: 'Een bewindvoerder beheert mijn goederen of mezelf: En Ik? Wie ben ik?

 • Nieuw PRAATCAFÉ DEMENTIE komt eraan!

  Het volgende praatcafé dementie neemt ons mee op avontuur. De aanwezigen krijgen de kans om aan de hand van de ervaringsgerichte toolbox, mogelijke belemmeringen te ervaren die bij een dementieproces kunnen voorkomen

 • Verdrietige oude vrouw aan raam

  15 juni: Dag tegen ouderenmis(be)handeling

  Gent, 15 juni 2022 – Elke week worden in Vlaanderen gemiddeld 20 meldingen gemaakt van geweld bij ouderen. Dat blijkt uit gegevens van het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling (VLOCO), de CAW’s (Centra Algemeen Welzijnswerk) en hulplijn 1712. Bekijk hier het persbericht door VLOCO en CAW Oost-Vlaanderen.

 • Projectoproep

  Projectoproep: Een huis waar het goed leven en werken is! Coaching voor de invoering van Tubbe : relatiegerichte zorg en participatie in woonzorgcentra

 • Art.is.t.Care

  Op woensdag 22 juni 2022 nodigt minister Benjamin Dalle u uit op een inspirerend infomoment over samenwerking tussen kunst- en woonzorgsector.