Nieuws

*** NIEUW PRAATCAFÉ DEMENTIE***

 

Donderdag 17 februari 2022 | 19u

Kris Van de Gaer, LEIFconsulent over ‘Zorgplanning en           Levenseinde bij dementie’

Het zal daarbij gaan over het proces van nadenken over toekomstige zorgkeuzen en de gewenste richting van de (levenseinde) zorg. Begeleid door een deskundige van het Forum Palliatieve Zorg.

Afspraak bij BOP, Zaterdagplein 6, 1000 Brussel

Online volgen kan ook. We horen graag of je komt via 02 778 01 70 of [email protected]

Het praatcafé dementie is de ideale ontmoetingsplaats voor mantelzorgers om contact te maken met andere mantelzorgers, om de mogelijkheden in de zorg te leren kennen, om hun verhaal eens kwijt te kunnen. In tijden van corona, met online praatcafés, doen we ons best kansen te bieden om toch met elkaar in contact te komen.
We nodigen de organisaties in de zorg voor personen met dementie dan ook van harte uit om de families en kennissen van hun bewoners/cliënten/patiënten hiernaar door te verwijzen.

De partners van het Praatcafé Dementie Brussel zijn Brussels Ouderenplatform, Apothekersvereniging van Brussel, CM, Home-Info, WZC Alegria, Huize Sint-Monika, Vlaams Mantelzorgplatform, Socialistische Mutualiteit, Senior Living Group, UZ Brussel en ECD brOes.

Meer info en inschrijvingen hier.

Nieuws

 • Congres Ouderenzorg: Van je familie moet je het hebben

  Congres Ouderenzorg: 'Van je familie moet je het hebben'. Dit congres verkent – gebaseerd op recente inzichten – de verschillende aspecten van de driehoeksverhouding ‘oudere-familie-hulpverlener’.

 • E-Learning Ouderenmis(be)handeling Domus Medica

  Professionals binnen zorg en welzijn kunnen gratis een e-learning volgen die leert ouderenmis(be)handeling (OMB) te identificeren en aan te kaarten. Deze werd ontwikkeld door Domus Medica met de steun van het Agentschap Zorg en Gezondheid. 

 • JAARLIJKS COLLOQUIUM

  In het kader van de werelddag van de ouderen, organiseert de coördinatie VZW Infor-Homes/Home-Info een moment van reflectie.
  De voorbije periode van Covid en de sanitaire crisis heeft ons sterk doen nadenken over de mentale gezondheid van ouderen. Individueel heeft eenieder zich sterk moeten aanpassen aan een bijzondere situatie, zelfs wanneer dit thema reeds voorheen aanwezig was.

 • Oude vrouw met handen in het haar

  15 juni is de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling.

  15 juni is de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling. Bijna 1 op 6 ouderen is het slachtoffer van één of andere vorm van geweld. Hoge cijfers, die aantonen dat het thema de nodige aandacht verdient.

 • Woonzorgcentra waar het goed wonen en werken is : coaching voor meer participatie en autonomie

  Woonzorgcentra waar het goed wonen en werken is : coaching voor meer participatie en autonomie