Nieuws

Studienamiddag Forum Palliatieve Zorg

Op vrijdag 10 juni 2022 organiseert het Forum Palliatieve Zorg in het CC Bolwerk te Vilvoorde van 12u30 tot 17u een interessante studiedag over palliatieve zorg voor specifieke doelgroepen.
De namiddag start met een theatervoorstelling waarbij zorg en theater samenkomt.
Aansluitend vinden er diverse workshops plaats over hoe we als zorgverlener kunnen omgaan met specifieke doelgroepen in de palliatieve zorg. Je kan hier 1 workshop volgen. Om praktische redenen wordt gevraagd om 2 voorkeuren door te geven.
Inschrijven kan via de website https://www.forumpalliatievezorg.be/training/doelgroepen/ of via email waarin je ook je voorkeur geeft voor 2 workshops.

Nieuws

 • Congres: Deskundig begeleiden van ouderen

  Het congres 'Deskundig begeleiden van ouderen' reikt professionele zorgverleners uit de ouderenzorg handvatten aan om een goed contact op te bouwen met hun oudere patiënten, cliënten of bewoners.

 • Webinar Ouderenmis(be)handeling

  Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling op 15 juni organiseert het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling een webinarreeks over... ouderenmis(be)handeling.

 • E-Learning Ouderenmis(be)handeling Domus Medica

  Professionals binnen zorg en welzijn kunnen gratis een e-learning volgen die leert ouderenmis(be)handeling (OMB) te identificeren en aan te kaarten. Deze werd ontwikkeld door Domus Medica met de steun van het Agentschap Zorg en Gezondheid. 

 • *** NIEUW PRAATCAFÉ DEMENTIE***

  Donderdag 21 april 2022 | 19u
  Prof. Dr. Sebastiaan Engelborghs, Bru-BRAIN over ‘Veranderend gedrag bij dementie’

 • JAARLIJKS COLLOQUIUM

  In het kader van de werelddag van de ouderen, organiseert de coördinatie VZW Infor-Homes/Home-Info een moment van reflectie.
  De voorbije periode van Covid en de sanitaire crisis heeft ons sterk doen nadenken over de mentale gezondheid van ouderen. Individueel heeft eenieder zich sterk moeten aanpassen aan een bijzondere situatie, zelfs wanneer dit thema reeds voorheen aanwezig was.