Nieuws

Uitnodiging Theatervoorstelling Poepa (Werelddementie dag)

In kader van Werelddag Dementie (21 september ’23) slaan brOes, Alzheimer Liga Vlaanderen en het Brussels Volkstejoêter de handen in elkaar.  

Op zondag 24 september brengen ze een bijzondere uitvoering van POEPA in de Zinnema in Anderlecht.

POEPA vertelt het verhaal van André, die merkt dat er iets aan het veranderen is: hij voelt zich bedreigd, achtervolgd, hij verliest zijn oriëntering. Alsof hij kleine gaatjes in zijn geheugen heeft… POEPA is de verbrusseling van het theaterstuk ‘Le Père’ van Florian Zeller. Je kent het misschien ook als ‘The Father’, recent verfilmd met Anthony Hopkins en Olivia Colman in de hoofdrol.

ECD brOes en Alzheimer Liga Vlaanderen verzorgen voor de voorstelling twee workshops. Na de voorstelling laten ze de acteurs en regisseur aan het woord over hoe het voor hen was om dit stuk te brengen en ze verwelkomen reacties uit het publiek. Afsluiten doen we met een hapje en drankje.

Ben je er graag bij? Meer info en tickets reserveren doe je via: www.brusseleir.eu/neus/bvt-speelt-poepa-voor-dementie

 

Hopelijk zien we je in Zinnema!

Nieuws

 • Covid, een beproeving voor de woonzorgcentra in het Brussels Gewest

  De woonzorgcentra werden zwaar getroffen door de COVID-epidemie. Hoewel verschillende eerdere studies licht hebben geworpen op de sociale en gezondheidssituatie in deze context, heeft geen enkele van die studies in het Brussels Gewest tot nu toe aandacht besteed aan de ervaringen van de belangrijkste actoren, met name het personeel, de bewoners en hun naasten, noch hen een stem gegeven.

 • Home-Info zoekt nieuwe collega's!

  Op zoek naar een gevarieerde functie in de sociale zorgsector in Brussel? Werk je graag rond thema’s zoals ouder worden en de noden van onze ouderen? Werk je graag in een multidisciplinair team? Lees dan zeker verder!Op zoek naar een gevarieerde functie in de sociale zorgsector in Brussel? Werk je graag rond thema’s zoals ouder worden en de noden van onze ouderen? Werk je graag in een multidisciplinair team? Lees dan zeker verder!

 • Bepaal je eigen verhaal

  Vandaag strookt de ouderenzorg vaak niet met de wensen en verwachtingen van ouderen zelf. En dat is problematisch. Want de komende 10 jaar komen er maar liefst 30% meer 80-plussers bij. Met de campagne 'Bepaal je eigen verhaal' geeft de Vlaamse Ouderenraad de huidige en toekomstige generatie gebruikers van de ouderenzorg een megafoon.

 • Allemaal digitaal?!

  Onze wereld digitaliseert razendsnel. Je bankzaken regelen, een afspraak met je huisarts maken, vlug wat online bestellen, ... Het is oh zo handig. Banken, overheden, diensten nemen de vlucht vooruit uit efficiëntie en/of om te besparen ... In het loket ben je niet echt welkom.

 • Gratis lessen Nederlands voor woonzorgcentra en hun medewerkers

  In samenwerking met Iriscare en CVO Brussel biedt het Huis van het Nederlands woonzorgcentra en hun medewerkers een uniek taaltraject met lessen op maat. De volgende gratis cursus loopt van december 2022 tot maart 2023, deels in het leslokaal en deels in het rusthuis.