Nieuws

Webinar Mantelzorgers en het Woonzorgcentrum van de Toekomst

In het woonzorgcentrum van de toekomst zien we liefst een diverse gemeenschap samen werken en wonen met de bewoners als middelpunt. Hoe gaan we dit verwezenlijken?

Als een familielid éénmaal verhuisd is blijft de mantelzorger achter met een leegte en heel wat vragen en ook nog best wat motivatie om een steentje bij te dragen. Waar kunnen mantelzorgers terecht en welke rol kunnen zij nog vervullen?

Ieder mens heeft recht op een zo persoonlijk mogelijke behandeling en elkeen heeft zijn talenten en vaardigheden. Samenwerken, ondersteunen, faciliteren en afstemmen; wat zijn fijne SOFA-momenten en hoe organiseren we die?   

Tijdens een sessie van 60 minuten geeft Robbie Dumoulin, coördinator bij Expertisecentrum Dementie brOes, goede tips en een inkijk in zijn bevindingen als dementie-expert.

Prijs: € 5  – Na inschrijving ontvangt u van ons de link om deel te nemen aan dit webinar, een factuur en vormingsattest

Tijdstip: dinsdag 22 juni van 19 uur tot 20 uur via Teams

Doelpubliek: voor ergotherapeuten, woonleefbegeleiders en medewerkers van woonzorgcentra, en ook voor bewoners en hun mantelzorgers

Inschrijven kan tot 17 juni via [email protected]

Meer info hier.

Nieuws

 • Woonzorgcentra waar het goed wonen en werken is : coaching voor meer participatie en autonomie

  Woonzorgcentra waar het goed wonen en werken is : coaching voor meer participatie en autonomie

 • Digitale vorming: Mantelzorger? Laat de zorg niet ontsporen!

  Digitale vorming: Mantelzorger? Laat de zorg niet ontsporen! Deze online vorming van Coponcho in samenwerking met de stad Gent geeft aandacht aan de signalen van ontspoorde zorg en reikt handvaten aan om ontspoorde zorg te herkennen.

 • Webinar 'Ouderenmisbehandeling'

  Op maandag 14 juni in de voormiddag geeft het VLOCO een inleiding op het thema ouderenmis(be)handeling voor professionelen die het thema beter willen leren kennen én op zoek zijn naar concrete tips om ermee aan de slag te gaan.

 • Het verhaal van ROGER

  Het begon met een boze brief, vorige zomer. Daarna enkele tv-optredens en nu een documentaire. Roger Lybaert (89), bewoner van de Vaeren,, vertelt over zijn ervaringen in een woonzorgcentrum tijdens corona.

 • E-Learning: Normalisatie, zo gewoon waar mogelijk

  Zo gewoon waar mogelijk, maar uiteraard bijzonder waar nodig. Mensen met dementie willen een zo normaal mogelijk leven, net als jij en ik. We noemen dit ‘normalisatie’.