Nieuws

Jaarlijks Colloquium – ONLINE

Donderdag 1 oktober 2020
10u-12u30

“BEGELEIDING VAN OUDEREN IN EEN VERANDERENDE SITUATIE: UITDAGINGEN EN PERSPECTIEVEN”

Een initiatief van de coördinatie vzw Infor-Homes asbl Home-Info vzw

Dit colloquium is als opleiding erkend door Iricare, COCOF, en de Vlaamse Gemeenschap. Attesten zijn verkrijgbaar na de opleiding.

In het kader van de internationale dag van de ouderen, organiseren Infor-Homes asbl en vzw Home-Info een moment tot reflectie.

Reeds heel wat jaren ervaart de (psycho)geriatrische sector verschillende veranderingen, soms met grote impact. De COVID 19- crisis die we momenteel beleven benadrukt de complexe realiteiten van de professionelen op het terrein en geeft nogmaals de verschillende noden van de bewoners, de mantelzorgers en de professionelen van de sector bloot.

Beperkte toegankelijkheid, moeilijke aanpassing aan nieuwe maatregelen, confrontatie met het leed van elkeen, en het tekort aan middelen leiden onoverkomelijk tot een gevoel van uitputting en brengen bij de professionelen een gevoel van moedeloosheid teweeg.

Hoe behouden we of doen we de energie heropleven? Waar zoeken we ondersteuning? Op welke manier genereren we nieuwe samenwerkingen? Zonder te beweren een volledig antwoord te hebben op deze vragen, proberen we een aantal handvaten aan te reiken.

Laat ons de dagelijkse rollercoaster even opzij zetten en inspiratie opdoen via deze uitwisseling.

Nieuws

 • Gratis e-learnings bij COVID-19

  Werk je in deze coronatijden met mensen met dementie en kan je een opfrissing gebruiken? Het Expertisecentrum Dementie helpt je met deze gratis e-learnings

 • Onderzoek van HoGent en Steunpunt Mantelzorg naar impact corona bij mantelzorgers

  HoGent en Steunpunpunt Mantelzorg willen onderzoeken wat corona doet met jou als mantelzorger. Vind hier meer informatie over deelnemen aan hun onderzoek.

 • Gratis consult

  Elder en brOes hebben de afgelopen weken geluisterd naar wat jullie nodig hebben. Dat blijkt vooral te gaan om een ondersteunend gesprek. Daarom bieden ze gratis consult of adviesgesprek aan.

 • Zorgverleners discrimineren? Dat heeft geen plaats in een inclusieve samenleving

  Unia is verontwaardigd dat verpleegkundigen, artsen en alle zorgpersoneel te maken krijgen met discriminatie.

 • Vrijwilligers gezocht!

  Home-Info is een VZW die informatie geeft over alle mogelijke vormen van (residentiële ) ouderenzorg aan alle burgers die op zoek zijn naar een mogelijke oplossing voor hun vragen voor zichzelf, voor een familielid, of een naaste. Help ons zoveel