Nieuws

Projectoproep

Een huis waar het goed leven en werken is! Coaching voor de invoering van Tubbe : relatiegerichte zorg en participatie in woonzorgcentra

Waarover gaat het?

Een gedeelde visie, een echt levensproject en ‘iedereen participeert’ in het woonzorgcentrum: dit zijn de sleutelwoorden van de Tubbe-aanpak met als vaste ‘kader’ de kwaliteit van de relaties die je ziet groeien tussen bewoners, families, leden van het personeel, de directie en ook de buurt.

Als gevolg van de positieve ervaring voor bewoners, personeel, vrijwilligers en de directie van 6 pilootprojecten en een honderdtal Tubbe-huizen, wordt samen met Belfius een oproep gelanceerd om woonzorgcentra te ondersteunen die het proces wensen te beginnen. 

Via deze oproep moedigen we woonzorgcentra aan om het proces te starten door coaching te financieren. Wilt u dit proces starten in uw woonzorgcentrum ? Bent u overtuigd van de principes die Tubbe overbrengt ? U bent klaar om diepgaande veranderingen aan te brengen in uw organisatie binnen een langetermijnperspectief ? Deze oproep kan u interesseren.

Meer info? Een webinar is voorzien op 14 juni 2022 om 10 uur. Inschrijven kan via [email protected] Je project aanmelden doe je via de website van de kbs.

Voor wie?

Indien u directielid bent van een woonzorgcentrum in België en u met uw woonzorgcentrum een stap wil zetten naar deze transitie van beter wonen en werken, kunt u een aanvraag indienen om steun te krijgen voor externe coaching door een begeleider van onze pool.

Nieuws

 • Verdrietige oude vrouw aan raam

  15 juni: Dag tegen ouderenmis(be)handeling

  Gent, 15 juni 2022 – Elke week worden in Vlaanderen gemiddeld 20 meldingen gemaakt van geweld bij ouderen. Dat blijkt uit gegevens van het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling (VLOCO), de CAW’s (Centra Algemeen Welzijnswerk) en hulplijn 1712. Bekijk hier het persbericht door VLOCO en CAW Oost-Vlaanderen.

 • Art.is.t.Care

  Op woensdag 22 juni 2022 nodigt minister Benjamin Dalle u uit op een inspirerend infomoment over samenwerking tussen kunst- en woonzorgsector.

 • Congres: Deskundig begeleiden van ouderen

  Het congres 'Deskundig begeleiden van ouderen' reikt professionele zorgverleners uit de ouderenzorg handvatten aan om een goed contact op te bouwen met hun oudere patiënten, cliënten of bewoners.

 • Oudere vrouw in herstelverblijf

  Studienamiddag Forum Palliatieve Zorg

  Op vrijdag 10 juni 2022 organiseert het Forum Palliatieve Zorg in het CC Bolwerk te Vilvoorde van 12u30 tot 17u een interessante studiedag over palliatieve zorg voor specifieke doelgroepen.

 • Webinar Ouderenmis(be)handeling

  Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling op 15 juni organiseert het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling een webinarreeks over... ouderenmis(be)handeling.