Nieuws

Studiedag ‘Ik, jij, samen MENS’: 28 maart 2023

Met het project ‘Ik, jij, samen MENS’ wil het Expertisecentrum Dementie, gesteund door de Vlaamse overheid, zijn schouders zetten onder persoonsgerichte zorg voor mensen met dementie. Het referentiekader dementie is daarbij een gids om betere dementiezorg te verankeren in de thuiszorg, woonzorgcentra en ziekenhuizen.

Verschillende organisaties waren een coachingtraject gestart om het referentiekader te implementeren in hun werking. Op deze studiedag blikken 20 zorgvoorzieningen terug op een verandertraject van anderhalf jaar. Wat ging vlot en waar zijn ze op gebotst?

Programma

Voormiddag: Plenair
Namiddag: Keuze uit vier verschillende sessies.
Meer informatie over het programma en de sessies vind je hier.

Datum

28 maart 2023 van 9.30 uur tot 16.00 uur.

Locatie

Herman Teirlinck-gebouw
Havenlaan 88
1000 Brussel

Hier vind je meer informatie over de bereikbaarheid.

Inschrijven

De kostprijs bedraagt 99 euro.
Wil je de studiedag graag bijwonen? Schrijf je dan hier in.

Meer informatie

Wens je meer informatie over de studiedag? Surf dan naar de website van het Expertisecentrum Dementie.

Nieuws

 • Bepaal je eigen verhaal

  Vandaag strookt de ouderenzorg vaak niet met de wensen en verwachtingen van ouderen zelf. En dat is problematisch. Want de komende 10 jaar komen er maar liefst 30% meer 80-plussers bij. Met de campagne 'Bepaal je eigen verhaal' geeft de Vlaamse Ouderenraad de huidige en toekomstige generatie gebruikers van de ouderenzorg een megafoon.

 • ONGEHOORD EN ONGEZIEN. Hoe Vlaanderen vergrijst.

  Nooit eerder werden zoveel mensen ouder. Dat roept nieuwe uitdagingen op voor beleidsmakers, het middenveld en voor ouderen zelf.

 • Eerstelijnsmeeting 2023

  De eerstelijnszone van Brussel, BruZEL, en haar partners verwelkomen je graag op hét jaarlijks netwerk-, info- en bijscholingsmoment voor het Nederlandskundige Brusselse gezondheids- en welzijnsveld.

 • Allemaal digitaal?!

  Onze wereld digitaliseert razendsnel. Je bankzaken regelen, een afspraak met je huisarts maken, vlug wat online bestellen, ... Het is oh zo handig. Banken, overheden, diensten nemen de vlucht vooruit uit efficiëntie en/of om te besparen ... In het loket ben je niet echt welkom.

 • Gratis lessen Nederlands voor woonzorgcentra en hun medewerkers

  In samenwerking met Iriscare en CVO Brussel biedt het Huis van het Nederlands woonzorgcentra en hun medewerkers een uniek taaltraject met lessen op maat. De volgende gratis cursus loopt van december 2022 tot maart 2023, deels in het leslokaal en deels in het rusthuis.