Palliatieve zorg

Palliatieve zorg heeft als doel om de levenskwaliteit te verbeteren van iedereen die met een ongeneeslijke ziekte te maken krijgt, als patiënt of als omgeving, tot het einde.

In Brussel overkoepelt het Brusselse Expertise Levenseinde (Br.E.L.) 6 Nederlandstalige organisaties actief in de levenseindezorg.

Br.E.L. is de Brusselse campus van :

 • Palliatieve thuisequipe van de regio Brussel-Halle-Vilvoorde: Omega
  www.vzwomega.be

Heeft u interesse in of vragen over hun werking? Aarzel niet om hen te contacteren!

Brusselse Expertise Levenseinde BrEL

Saincteletteplein 17, 1000 Brussel

De correcte voorafgaande wilsverklaringen

Meer informatie hierover vindt u hier.

Juridische zorgplanning

De Koning Boudewijnstichting heeft een brochure uitgebracht “Hoe jezelf en je vermogen beschermen, wanneer je het zelf niet meer kan?”

Deze kan u hier bekijken: Brochure (pdf)

Zorg en zoveel meer

Met deze nationale sensibiliseringscampagne slaan de drie federaties voor palliatieve zorg in Vlaanderen, Brussel en Wallonië de handen in elkaar om palliatieve zorg positief in beeld te brengen. Ze vinden het hoog tijd dat we palliatieve zorg door andere ogen gaan bekijken. Daarom willen ze samen de vooroordelen en onduidelijkheden erover uit de wereld helpen en een positieve boodschap de wereld insturen: palliatieve zorg verbetert de levenskwaliteit van patiënten en hun naasten en moedigt hen aan om het beste te halen uit het leven ondanks de ongeneeslijke ziekte.
Lees er hier meer over.

 • Oudere vrouw met verpleegster thuis

  Zorg aan huis

  Mensen die zolang mogelijk comfortabel en veilig in de eigen woning willen blijven wonen kunnen beroep doen op thuiszorg.

 • Ouder koppel. Mantelzorger met verzorgde

  Mantelzorg

  Mantelzorg is de zorg voor hulpbehoevenden door naasten. Dit brengt soms moeilijke situaties met zich mee. Hier vindt u informatie die de mantelzorger kan helpen bij zijn zorgtaak.

 • Oudere vrouw in herstelverblijf

  Palliatieve zorg

  Palliatieve zorg is alles wat nog gedaan dient te worden als men denkt dat er niets meer gedaan kan worden. Hier vindt u een overzicht van organisaties die werken rond het levenseinde.

 • Dementie

  Wat is dementie en welke symptomen kan u leren herkennen? Vind hier antwoord op al uw vragen rond dementie.

 • Uw mutualiteit

  Elke mutualiteit beschikt over een Dienst Maatschappelijk Werk.
  De dienst garandeert een grondige eerste verkenning van uw hulpvraag.