Wat doen we?

Wenst u advies en uitgebreide informatie over een rusthuis of woonzorgcentrum, rust- en verzorgingstehuis, serviceflat of assistentiewoning, kortverblijf, dagcentrum of dagverzorgingscentrum, dan kan dit best via een persoonlijk gesprek maar ook via telefoon of e-mail.

Home-Info

Open van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u30 van 13u30 tot 16u

Sint-Michielswarande 100 b2 1040 Etterbeek

1. Informatie/advies

Kiezen voor een woonzorgcentrum of andere ouderenvoorziening is een ingrijpende en belangrijke beslissing die men goed moet voorbereiden. Er is een groot aanbod aan ouderenvoorzieningen. De juiste keuze maken is niet makkelijk.

 • Home-Info helpt ouderen, hun familie en professionelen bij het zoeken naar een residentiële ouderenvoorziening door het geven van informatie, advies en oriëntatie over: alle woonzorgcentra, RVT’s, assistentiewoningen, dagcentra en dagverzorgingscentra, kortverblijf in het Brussels Gewest en de regio Halle-Vilvoorde.
 • de werking van deze voorzieningen,
 • belangrijke gegevens van algemene aard betreffende de wetgeving, het afsluiten en ondertekenen van een overeenkomst bij de opname, het huishoudelijk reglement, betalingsmodaliteiten, enz…

2. Beleidsmatig

Home-Info heeft meer dan 35 jaar ervaring en volgt de evoluties binnen de residentiële ouderenvoorzieningen op de voet. Via deze grondige kennis vormt Home-Info de schakel tussen de ouderenvoorzieningen, de gebruikers van deze voorzieningen en de beleidsverantwoordelijken. Knelpunten, leemten worden gesignaleerd aan bevoegde overheden en betrokken organisaties.

3. Preventief

Heel wat mensen kiezen een woonzorgcentrum of rust- en verzorgingstehuis zonder zich vooraf grondig te informeren. Om dergelijke situaties te vermijden wil Home-Info het brede publiek informeren en sensibiliseren. Dit gebeurt onder meer door het geven van voordrachten of infosessies (voor seniorenclubs, socio-culturele verenigingen, studenten maatschappelijk werk/verpleegkunde, gezins- en bejaardenhulp, werkgroepen actief in de sector van de ouderenvoorzieningen), uitgave van publicaties (zoals jaarverslag, memorandum, praktische gids ‘Op zoek naar een rusthuis!’) en workshops tijdens studiedagen, colloquia, seminaries…

 • Vrouw speelt spel met oudere vrouw

  Wat doen we?

  Wat doen we bij Home-Info: Informatie en advies geven. Het beleid van de sector opvolgen om zo up-to-date te kunnen informeren.

 • Groep oudere vrouwen op een bankje

  Ons team

  Home-Info bestaat uit 2 beroepskrachten en 1 vrijwillige medewerkster. Maak kennis met ons team!

 • Vergadertafel met papierbundels, laptops en thee.

  Raad van bestuur

  Neem hier een kijkje om de leden van de raad van bestuur van Home-Info te ontdekken.

 • Elegant gebundelde papieren boekjes

  Jaarverslagen

  Hier vindt u de jaarverslagen van Home-Info en het Brussels Meldpunt Oudermis(be)handeling vanaf 2016.

 • Nieuws

  Benieuwd naar nieuwtjes uit de wereld van ouderenvoorzieningen, ouderenactiviteiten of andere topics gelinkt aan de werking van Home-Info.

  Ontdek ze hier!

  Zin in meer? Volg ons op Facebook! 

 • Publicaties

  Hier vindt u de publicaties van Home-Info en anderen terug. Voor dieper inzicht in de werking van en zoektocht naar ouderenvoorzieningen.