Klachten

Belangenbehartiging door Home-Info

Ouderen die nog thuis wonen of in een ouderenvoorziening verblijven (in Brussel of regio Halle-Vilvoorde)  kunnen bij Home-Info terecht met vragen, moeilijke situaties waarin zij zich bevinden of klachten. Via een gesprek met de betrokkene, familie of hulpverlener luisteren wij naar uw verhaal. We zoeken samen naar een mogelijke oplossing of geven advies.

Een gesprek over klachten of problemen in een voorziening of thuissituatie kan via de telefoon, via e-mail of via een persoonlijk gesprek.

Home-Info is een onafhankelijke organisatie. Wij werken wel nauw samen met de inspectiediensten van de bevoegde overheden. Wij vragen steeds uw toelating indien een contact met de inspectiedienst voor uw dossier noodzakelijk is.

 • Stapel papieren

  Normen

  De rusthuizen en RVT’s moeten aan een aantal voorwaarden en normen voldoen om een erkenning te bekomen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn twee verschillende regelgevingen van toepassing; Ontdek ze hier.

 • Veelgestelde vragen

  Hier krijgt u een overzicht van vragen die ons vaak gesteld worden. Voor andere vragen mag u ons zeker contacteren.

 • Rechten en plichten

  Hier vindt u informatie over alle juridische onderwerpen rond de oudere in een voorziening.

 • Fronsende oude vrouw

  Klachten

  Zit u met vragen, bevindt u zich in een moeilijke situatie of denkt u eraan een klacht in te dienen? Praat erover!

 • Feedback

  Inspectiediensten

  Klik hier voor de contactgegevens van de verschillende inspectiediensten van ouderenvoorzieningen in Brussel, Vlaanderen en Wallonië.

 • Landkaart met punaises

  Nuttige adressen

  Hier vindt u links en nuttige adressen in verband met sociale bescherming, prijzenreglementering en tegemoetkomingen voor hulp aan bejaarden met een handicap.

 • Informatie op schoolbord

  Andere informatiecentra

  Op zoek in een andere regio? Kijk hier voor contactgegevens van organisaties die helpen bij het zoeken naar rusthuizen in andere regio's.