Praatcafé Dementie

Wat is een praatcafé dementie?

Een ontmoetingsplaats voor iedereen die in contact komt met personen met dementie, of interesse heeft in dit thema. Bij elke bijeenkomst wordt een specifiek thema belicht door een spreker. Na deze uiteenzetting wordt er ruimte voorzien voor vragen en een uitwisseling van ervaringen, alsook voor een hapje en een drankje. Enkel luisteren kan natuurlijk ook.

Voor wie?

Het praatcafé is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is: jong en oud, mantelzorgers, personen met dementie, familieleden.

Waar?

Onder voorbehoud.

Elk praatcafé gaat door in het Brussels Ouderenplatform: Zaterdagplein 6, 1000 Brussel. Met het openbaar vervoer: metro tot ‘Sint-Katelijne’ of ’De Brouckère’, tram en bus tot ‘De Brouckère’. Met de auto: parking De Brouckère, Alhambra of Q-park Dansaert.

Inschrijven:

We horen graag of je komt, via 02/778.01.70 of via [email protected].
Er wordt koffie, thee, water, frisdrank en een kleine versnapering voorzien.

Opvang nodig voor een zorgbehoevende persoon of op zoek naar aangepaste vervoer? Voor een oppas kan u terecht bij Dienst thuisoppas van het ziekenfonds.

Indien u beroep wil doen op aangepast vervoer, kan u contact opnemen met Expertisecentrum dementie brOes (02/778.01.70). We zoeken samen met u naar een oplossing.

Praatcafé Dementie 2022

Voor volgende data staat er alvast een Praatcafé gepland:

Donderdag 18 augustus 2022 | 19u – rond het thema ‘Beleving bij dementie’

De aanwezigen krijgen de kans om aan de hand van de ervaringsgerichte toolbox, mogelijke belemmeringen te ervaren die bij een dementieproces kunnen voorkomen. Hierbij worden er tips aangereikt voor de omgang met personen met dementie. Vanuit de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België zal ook het project; Museum op maat geïntroduceerd worden.

 • Goed om weten

  Beschrijving van verschillende takken binnen de ouderenzorg en andere informatie omtrent ouderenzorg.

 • Vrouw speelt spel met oudere vrouw

  Meer info

  Hier vindt u meer informatie over inspectie, klachten, veelgestelde vragen en andere informatiecentra.

 • Ouderenmis(be)handeling

  Sinds januari 2009 ging binnen Home-Info het Brussels Meldpunt Ouderenmis(be)handeling van start. Dit Meldpunt is een aanspreekpunt voor concrete situaties van oudermis(be)handeling binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 • Over ons

  Wie zijn we en waarmee kunnen we u van dienst zijn? Ontdek hier onze leden en onze werking, om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij uw zoektocht door de wereld der ouderenvoorzieningen.