Wat is een praatcafé dementie?
Een ontmoetingsplaats voor iedereen die in contact komt met personen met dementie, of interesse heeft in dit thema. Bij elke bijeenkomst wordt een specifiek thema belicht door een spreker. Na deze uiteenzetting wordt er ruimte voorzien voor vragen en een uitwisseling van ervaringen, alsook voor een hapje en een drankje. Enkel luisteren kan natuurlijk ook.
Voor wie?
Het praatcafé is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is: jong en oud, mantelzorgers, personen met dementie, familieleden.
Waar?
Elk praatcafé gaat door in het Brussels Ouderenplatform: Zaterdagplein 6, 1000 Brussel. Met het openbaar vervoer: metro tot ‘Sint-Katelijne’ of ’De Brouckère’, tram en bus tot ‘De Brouckère’. Met de auto: parking De Brouckère, Alhambra of Q-park Dansaert.
Inschrijven:
We horen graag of je komt, via 02/778.01.70 of via [email protected]
Er wordt koffie, thee, water, frisdrank en een kleine versnapering voorzien.
Opvang nodig voor een zorgbehoevende persoon of op zoek naar aangepaste vervoer? Voor een oppas kan u terecht bij Dienst thuisoppas van het ziekenfonds.
Indien u beroep wil doen op aangepast vervoer, kan u contact opnemen met Expertisecentrum dementie brOes (02/778.01.70). We zoeken samen met u naar een oplossing.
Praatcafé Dementie 2020
Jammer genoeg zijn enkele praatcafé’s van dit jaar geannuleerd moeten worden omwille van COVID-19.
Maar wees gerust, in het najaar staan we weer paraat!
Dinsdag 5 november, 15u – 17u: Kunst en dementie: inlevingsworkshops begeleid door OpenDoek en de tentoonstelling Forgotten Senses
Iedereen is dan van 15u tot 17u van harte welkom in het café van het Brussels Ouderenplatform, Zaterdagplein 6, 1000 Brussel
Info en inschrijvingen: 02 778 01 70 of [email protected]
De partners van het Praatcafé Dementie Brussel zijn Brussels Ouderenplatform, Apothekersvereniging van Brussel, CM, Home-Info, WZC Alegria, Huize Sint-Monika, Vlaams Mantelzorgplatform, Socialistische Mutualiteit, Senior Living Group, UZ Brussel en ECD brOes.
Beschrijving van verschillende takken binnen de ouderenzorg en andere informatie omtrent ouderenzorg.
Hier vindt u meer informatie over inspectie, klachten, veelgestelde vragen en andere informatiecentra.
Sinds januari 2009 ging binnen Home-Info het Brussels Meldpunt Ouderenmis(be)handeling van start. Dit Meldpunt is een aanspreekpunt voor concrete situaties van oudermis(be)handeling binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Wie zijn we en waarmee kunnen we u van dienst zijn? Ontdek hier onze leden en onze werking, om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij uw zoektocht door de wereld der ouderenvoorzieningen.