Nieuws

Doe beroep op de boodschappenlijn!

Als je zelf niet meer kunt instaan voor je boodschappen, kan je beroep doen op de Samana Boodschappenlijn.
Dat is een gratis telefoonlijn die voor jou op zoek gaat naar een vrijwilliger in je buurt die jouw boodschappen aan huis komt leveren.

Hoe werkt het?

  • je belt de Samana Boodschappenlijn op het nummer 0800 95 001. Deze lijn is bereikbaar op weekdagen van 10 tot 12 uur.
  • een operator noteert de boodschappen die je nodig hebt en vertelt onmiddellijk wat je dit gaat kosten.
  • de operator gaat nadien op zoek naar een vrijwilliger in je buurt die tijdens zijn volgende winkelbezoek jouw boodschappen kan meenemen.
  • hebben we een boodschapper gevonden? Dan contacteert deze jou om een geschikt moment voor de levering en de betalingsmethode af te spreken.

    Bij voorkeur gebeurt dit ter plaatse via de Payonic-applicatie of een overschrijving via je bank-app. Indien je niet over een smartphone beschikt kan je ook via een overschrijvingsformulier het verschuldigde bedrag overschrijven. Cash willen we in deze coronatijden uit voorzorg zoveel mogelijk vermijden, maar als het echt niet anders kan aanvaarden we het ook.

  • wanneer de boodschapper naar de winkel gaat, neemt hij ook jouw boodschappen mee en schiet deze even voor.
  • hij of zij brengt je boodschappen op het afgesproken moment en bij levering betaal je volgens de vooraf afgesproken betaalmethode.

Nieuws

  • Jaarverslag

  • Jaarkalender 2024 praatcafé dementie

    Een praatcafé dementie is een bijeenkomst voor familieleden van personen met een dementie en andere geïnteresseerden. Het heeft voor een deel de gemoedelijkheid zoals we die van een gewoon café kennen. Muziek en een glas horen er dus bij.

  • Een nieuw praatcafé komt eraan!

    Een nieuw praatcafé dementie komt eraan! Op maandag 11 maart 2024 hebben we het over de impact van dementie op het maaltijdgebeuren. Het praatcafé is gratis, maar graag een seintje dat je komt: [email protected]

  • Covid, een beproeving voor de woonzorgcentra in het Brussels Gewest

    De woonzorgcentra werden zwaar getroffen door de COVID-epidemie. Hoewel verschillende eerdere studies licht hebben geworpen op de sociale en gezondheidssituatie in deze context, heeft geen enkele van die studies in het Brussels Gewest tot nu toe aandacht besteed aan de ervaringen van de belangrijkste actoren, met name het personeel, de bewoners en hun naasten, noch hen een stem gegeven.

  • Bepaal je eigen verhaal

    Vandaag strookt de ouderenzorg vaak niet met de wensen en verwachtingen van ouderen zelf. En dat is problematisch. Want de komende 10 jaar komen er maar liefst 30% meer 80-plussers bij. Met de campagne 'Bepaal je eigen verhaal' geeft de Vlaamse Ouderenraad de huidige en toekomstige generatie gebruikers van de ouderenzorg een megafoon.