Nieuws

Hulpmiddelen bij dementie

Mensen met dementie willen graag zo lang mogelijk in de vertrouwde thuisomgeving blijven wonen. Die wens kan ondersteund worden door bijvoorbeeld psycho-educatie of gezinszorg. En ook door hulpmiddelen. Die zijn echter nog onvoldoende bekend. Daarom lanceerde het ECD eerder deze maand de website www.hulpmiddelenbijdementie.be, in samenwerking met de diensten maatschappelijk werk van de ziekenfondsen.
Op een overzichtelijke wijze wordt objectieve informatie over relevante hulpmiddelen gepresenteerd, kamer per kamer. De volgende jaren zullen ze dit overzicht actueel houden.

Ken je zelf een handig hulpmiddel dat je niet op onze website terugvindt? Mail op [email protected] en ze voegen het – na evaluatie – toe.

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen

Nieuws

 • Gratis e-learnings bij COVID-19

  Werk je in deze coronatijden met mensen met dementie en kan je een opfrissing gebruiken? Het Expertisecentrum Dementie helpt je met deze gratis e-learnings

 • Onderzoek van HoGent en Steunpunt Mantelzorg naar impact corona bij mantelzorgers

  HoGent en Steunpunpunt Mantelzorg willen onderzoeken wat corona doet met jou als mantelzorger. Vind hier meer informatie over deelnemen aan hun onderzoek.

 • Gratis consult

  Elder en brOes hebben de afgelopen weken geluisterd naar wat jullie nodig hebben. Dat blijkt vooral te gaan om een ondersteunend gesprek. Daarom bieden ze gratis consult of adviesgesprek aan.

 • Zorgverleners discrimineren? Dat heeft geen plaats in een inclusieve samenleving

  Unia is verontwaardigd dat verpleegkundigen, artsen en alle zorgpersoneel te maken krijgen met discriminatie.

 • Vrijwilligers gezocht!

  Home-Info is een VZW die informatie geeft over alle mogelijke vormen van (residentiële ) ouderenzorg aan alle burgers die op zoek zijn naar een mogelijke oplossing voor hun vragen voor zichzelf, voor een familielid, of een naaste. Help ons zoveel