Nieuws

Onderzoek van HoGent en Steunpunt Mantelzorg naar impact corona bij mantelzorgers

Zorg jij regelmatig voor iemand die ondersteuning nodig heeft? Doe je dit niet vanuit je beroep of vanuit vrijwilligerswerk? Dan ben jij mantelzorger. HoGent en Steunpunpunt Mantelzorg willen onderzoeken wat corona doet met jou als mantelzorger. Heb je meer of minder tijd voor je mantelzorg? Zijn je taken als mantelzorger veranderd? Hoe gaat het met jouw veerkracht? Heb je 15 minuten tijd? Je kan het onderzoek anoniem invullen tot en met 19 mei.

Vul de vragen in via volgende link: http://hogent.qualtrics.com/jfe/form/SV_bvGpxBThsB9Dbal

Alvast bedankt.

Nieuws

 • 2-delige webinar Ouderenmis(be)handeling: 16 November

  Op 16 november 2021, tijdens de Week van de Ouderen organiseert VLOCO een 2-delige webinarreeks over ouderenmis(be)handeling.

 • Forum BruZEL

  Wil je graag mee nadenken over de toekomstige acties en plannen van BruZEL? Heb je tips of ideeën waarmee het team van BruZEL en de Zorgraad misschien aan de slag kan?
  Neem dan deel aan hun jaarlijks Forum en denk mee over de toekomst van BruZEL!

 • JAARLIJKS COLLOQUIUM

  In het kader van de werelddag van de ouderen, organiseert de coördinatie VZW Infor-Homes/Home-Info een moment van reflectie.
  De voorbije periode van Covid en de sanitaire crisis heeft ons sterk doen nadenken over de mentale gezondheid van ouderen. Individueel heeft eenieder zich sterk moeten aanpassen aan een bijzondere situatie, zelfs wanneer dit thema reeds voorheen aanwezig was.

 • *** NIEUW PRAATCAFÉ DEMENTIE***

  Donderdag 28 oktober | 19u
  prof. Jan Vande Moortel over Beschermingsmaatregelen, over de mogelijkheden van zorgvolmachten en bewindvoering.

 • Oude vrouw met handen in het haar

  15 juni is de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling.

  15 juni is de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling. Bijna 1 op 6 ouderen is het slachtoffer van één of andere vorm van geweld. Hoge cijfers, die aantonen dat het thema de nodige aandacht verdient.