Nieuws

Woonzorgcentra waar het goed wonen en werken is : coaching voor meer participatie en autonomie

Een gedeelde visie, een echt levensproject en ‘iedereen participeert’: dat zijn de sleutelwoorden van het Tubbe-model met als vaste ‘decor’ de kwaliteit van relaties die je ziet groeien tussen bewoners, families, personeel, directie en ook de buurt. Uw woonzorgcentrum wil aansluiten bij het 70-tal woonzorgcentra die al met Tubbe aan de slag zijn? Reageer op deze oproep van de Koning Boudewijnstichting! Het aanbod: coaching, ervaringen delen, een netwerk, Tubbe-middagen rond specifieke thema’s… 

Meer info en inschrijvingen hier.

Nieuws

 • Webinar Mantelzorgers en het Woonzorgcentrum van de Toekomst

  In het woonzorgcentrum van de toekomst zien we liefst een diverse gemeenschap samen werken en wonen met de bewoners als middelpunt. Hoe gaan we dit verwezenlijken?

 • Digitale vorming: Mantelzorger? Laat de zorg niet ontsporen!

  Digitale vorming: Mantelzorger? Laat de zorg niet ontsporen! Deze online vorming van Coponcho in samenwerking met de stad Gent geeft aandacht aan de signalen van ontspoorde zorg en reikt handvaten aan om ontspoorde zorg te herkennen.

 • Webinar 'Ouderenmisbehandeling'

  Op maandag 14 juni in de voormiddag geeft het VLOCO een inleiding op het thema ouderenmis(be)handeling voor professionelen die het thema beter willen leren kennen én op zoek zijn naar concrete tips om ermee aan de slag te gaan.

 • Het verhaal van ROGER

  Het begon met een boze brief, vorige zomer. Daarna enkele tv-optredens en nu een documentaire. Roger Lybaert (89), bewoner van de Vaeren,, vertelt over zijn ervaringen in een woonzorgcentrum tijdens corona.

 • E-Learning: Normalisatie, zo gewoon waar mogelijk

  Zo gewoon waar mogelijk, maar uiteraard bijzonder waar nodig. Mensen met dementie willen een zo normaal mogelijk leven, net als jij en ik. We noemen dit ‘normalisatie’.