Nieuws

Woonzorgcentra waar het goed wonen en werken is : coaching voor meer participatie en autonomie

Een gedeelde visie, een echt levensproject en ‘iedereen participeert’: dat zijn de sleutelwoorden van het Tubbe-model met als vaste ‘decor’ de kwaliteit van relaties die je ziet groeien tussen bewoners, families, personeel, directie en ook de buurt. Uw woonzorgcentrum wil aansluiten bij het 70-tal woonzorgcentra die al met Tubbe aan de slag zijn? Reageer op deze oproep van de Koning Boudewijnstichting! Het aanbod: coaching, ervaringen delen, een netwerk, Tubbe-middagen rond specifieke thema’s… 

Meer info en inschrijvingen hier.

Nieuws

 • Allemaal digitaal?!

  Onze wereld digitaliseert razendsnel. Je bankzaken regelen, een afspraak met je huisarts maken, vlug wat online bestellen, ... Het is oh zo handig. Banken, overheden, diensten nemen de vlucht vooruit uit efficiëntie en/of om te besparen ... In het loket ben je niet echt welkom.

 • Gratis lessen Nederlands voor woonzorgcentra en hun medewerkers

  In samenwerking met Iriscare en CVO Brussel biedt het Huis van het Nederlands woonzorgcentra en hun medewerkers een uniek taaltraject met lessen op maat. De volgende gratis cursus loopt van december 2022 tot maart 2023, deels in het leslokaal en deels in het rusthuis. 

 • Art.is.t.Care

  Op woensdag 22 juni 2022 nodigt minister Benjamin Dalle u uit op een inspirerend infomoment over samenwerking tussen kunst- en woonzorgsector.

 • Oude vrouw met handen in het haar

  15 juni is de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling.

  15 juni is de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling. Bijna 1 op 6 ouderen is het slachtoffer van één of andere vorm van geweld. Hoge cijfers, die aantonen dat het thema de nodige aandacht verdient.

 • Digitale vorming: Mantelzorger? Laat de zorg niet ontsporen!

  Digitale vorming: Mantelzorger? Laat de zorg niet ontsporen! Deze online vorming van Coponcho in samenwerking met de stad Gent geeft aandacht aan de signalen van ontspoorde zorg en reikt handvaten aan om ontspoorde zorg te herkennen.