Mag ik mijn huisdier meenemen?

U mag in het woonzorgcentrum en assistentiewoning geen dieren houden die:

 • hinderlijk zijn voor de bewoners;
 • of een gevaar kunnen zijn voor de hygiëne in of rond het woonzorgcentrum.

De meeste woonzorgcentra en assistentiewoningen laten niet toe dat u een huisdier houdt. Soms worden wel vissen of een vogel toegelaten.
Toch geven sommige woonzorgcentra en assistentiewoningen toestemming om onder bepaalde voorwaarden, die vooraf worden afgesproken, een huisdier te houden en dit zolang de bewoner er zelf voor kan zorgen.

Sommige woonzorgcentra hebben klein (pluim)vee of een gemeenschappelijke hond of kat.

Bij Home-Info kan u zich informeren welke woonzorgcentra en groep assistentiewoningen in Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in de regio Halle-Vilvoorde huisdieren toelaten.

Een huisdier mag wel op bezoek komen.

Heel wat woonzorgcentra organiseren het bezoek van een huisdier via een organisatie die daarin gespecialiseerd is

In sommige woonzorgcentra brengt het personeel zijn viervoeter meer die de hele dag in het woonzorgcnetrum doorbrengt en goed gekend is door de bewoners.

 • Jaarverslag

 • Jaarkalender 2024 praatcafé dementie

  Een praatcafé dementie is een bijeenkomst voor familieleden van personen met een dementie en andere geïnteresseerden. Het heeft voor een deel de gemoedelijkheid zoals we die van een gewoon café kennen. Muziek en een glas horen er dus bij.

 • Een nieuw praatcafé komt eraan!

  Een nieuw praatcafé dementie komt eraan! Op maandag 11 maart 2024 hebben we het over de impact van dementie op het maaltijdgebeuren. Het praatcafé is gratis, maar graag een seintje dat je komt: [email protected]

 • Covid, een beproeving voor de woonzorgcentra in het Brussels Gewest

  De woonzorgcentra werden zwaar getroffen door de COVID-epidemie. Hoewel verschillende eerdere studies licht hebben geworpen op de sociale en gezondheidssituatie in deze context, heeft geen enkele van die studies in het Brussels Gewest tot nu toe aandacht besteed aan de ervaringen van de belangrijkste actoren, met name het personeel, de bewoners en hun naasten, noch hen een stem gegeven.

 • Bepaal je eigen verhaal

  Vandaag strookt de ouderenzorg vaak niet met de wensen en verwachtingen van ouderen zelf. En dat is problematisch. Want de komende 10 jaar komen er maar liefst 30% meer 80-plussers bij. Met de campagne 'Bepaal je eigen verhaal' geeft de Vlaamse Ouderenraad de huidige en toekomstige generatie gebruikers van de ouderenzorg een megafoon.