Wat is een incontinentiekorting?

Het incontinentiemateriaal is inbegrepen in de dagprijs van het woonzorgcentrum.

Het RIZIV voorzag een korting op het incontinentiemateriaal voor elke bewoner voor elke dag van huisvesting. Deze maatregel is ingegaan in januari 2011.

Vanaf 1 januari 2019 behoort ouderenzorg, ten gevolge van de zesde staatshervorming, volledig tot de bevoegdheid van de deelentiteiten: Het Agentschap voor zorg en gezondheid in Vlaanderen, Iriscare in Brussel en Aviq in Wallonië.

In alle gewesten bedraagt de incontinentiekorting vanaf 1/9/2018 0,34 EUR.

 • Allemaal digitaal?!

  Onze wereld digitaliseert razendsnel. Je bankzaken regelen, een afspraak met je huisarts maken, vlug wat online bestellen, ... Het is oh zo handig. Banken, overheden, diensten nemen de vlucht vooruit uit efficiëntie en/of om te besparen ... In het loket ben je niet echt welkom.

 • Gratis lessen Nederlands voor woonzorgcentra en hun medewerkers

  In samenwerking met Iriscare en CVO Brussel biedt het Huis van het Nederlands woonzorgcentra en hun medewerkers een uniek taaltraject met lessen op maat. De volgende gratis cursus loopt van december 2022 tot maart 2023, deels in het leslokaal en deels in het rusthuis. 

 • Art.is.t.Care

  Op woensdag 22 juni 2022 nodigt minister Benjamin Dalle u uit op een inspirerend infomoment over samenwerking tussen kunst- en woonzorgsector.

 • Oude vrouw met handen in het haar

  15 juni is de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling.

  15 juni is de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling. Bijna 1 op 6 ouderen is het slachtoffer van één of andere vorm van geweld. Hoge cijfers, die aantonen dat het thema de nodige aandacht verdient.

 • Woonzorgcentra waar het goed wonen en werken is : coaching voor meer participatie en autonomie

  Woonzorgcentra waar het goed wonen en werken is : coaching voor meer participatie en autonomie