Vroegtijdige of voorafgaande zorgplanning

Vroegtijdige of voorafgaande zorgplanning is een algemene term die gebruikt wordt in de zorg, met als doel vroegtijdig ( op tijd ) na te denken over je toekomstige zorg. Dit om o.a. te vermijden dat, wanneer jezelf niet meer in staat bent om te beslissen over de toe te dienen zorg of keuzes, anderen ( familie ) keuzes voor iemand anders moet maken, zonder de mening van de zorgbehoevende te kennen.

Binnen de palliatieve zorg wordt dit gedefinieerd als een proces van continu overleg tussen (toekomstige ) patiënt en de zorgverlener(s), dat gericht is op het uitklaren van iemands wensen ten aanzijn van zijn of haar toekomstige palliatieve zorg. Dit proces kan eventueel dan leiden tot één of meerdere geschreven wilsverklaringen.

Voor meer informatie kan je altijd terecht bij je mutualiteit, of op http://wemmel.center/nl/vzp

 • Goed om weten

  Beschrijving van verschillende takken binnen de ouderenzorg en andere informatie omtrent ouderenzorg.

 • Vrouw speelt spel met oudere vrouw

  Meer info

  Hier vindt u meer informatie over inspectie, klachten, veelgestelde vragen en andere informatiecentra.

 • Ouderenmis(be)handeling

  Sinds januari 2009 ging binnen Home-Info het Brussels Meldpunt Ouderenmis(be)handeling van start. Dit Meldpunt is een aanspreekpunt voor concrete situaties van oudermis(be)handeling binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 • Over ons

  Wie zijn we en waarmee kunnen we u van dienst zijn? Ontdek hier onze leden en onze werking, om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij uw zoektocht door de wereld der ouderenvoorzieningen.